Connect with us

Noi blocuri vor fi construite la „granița” Iașului cu Miroslava

În zona de construire se află în special vile cu regim mic de înălțime

Investiții private

Noi blocuri vor fi construite la „granița” Iașului cu Miroslava

Un dezvoltator imobiliar propune noi blocuri în zona Galata, pe șos. Iași – Voinești. În ultimii ani, zona a fost „asaltată” se investitori, fiind construite blocuri cu regim de înălțime de până la cinci etaje, deși anterior indicatorii urbanistici prevedeau un regim mai mic de înălțime.

Amplasamentul investiției:

Zona de construire este preponderent ocupate de vile, blocurile prevăzute fiind mai înalte. Dezvoltatorul – Thomas Oskar Trufin – propune un regim de înălțime cu parter și trei etaje, dar la o înălțime maximă de 14 metri – ceea ce i-ar permite, de fapt, să amenajeze patru etaje. Procentul maximum de ocupare este propus la 40%, iar coeficientul de utilizare a terenului este egal 1,08 (raportul dintre suprafața construită și parcelă). Având în vedere că dezvoltatorul are în proprietate o suprafață de 2.462 mp, în cele două blocuri propuse ar putea amenaja circa 50 de apartamente la o suprafață medie de 50 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul pentru aprobarea PUZ-ului a fost publicat pe site-ul municipalității, fiind în etapa de consultare publică. Dezvoltatorul va putea obține autorizația de construire abia după ce plenul Consiliul Local va da undă verde planului urbanistic.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top