Connect with us

Noi investiții în sistemul de termoficare: 10 mil. euro pentru 14 km de conducte

Proiecte publice

Noi investiții în sistemul de termoficare: 10 mil. euro pentru 14 km de conducte

Consiliul Local (CL) a aprobat studiul de fezabilitate aferent unei noi investiții în sistemul de termoficare, al cărei scop principal este de a înlocui peste 14 km de conducte. Proiectul are o valoare de circa 10 mil. euro și va finanțat cu fonduri europene.

„Investiţia propusă reprezintă reabilitarea a 6,86 km traseu (13,7 km conducte, n.r.) de tronsoane de reţea termică primară amplasată în Municipiul Iaşi şi 0,878 km traseu conducte (1,7 km conducte, n.r.), amestecătoare, colectoarea din cuva CAF-uri (cazan pentru apă fierbinte, n.r.)“, se arată în unul dintre documentele suport la hotărârea adoptată ieri de către plenul Consiliului Local (CL).

Potrivit sursei citate, reabilitarea constă în înlocuirea conductelor existente, uzate, cu un sistem legat preizolat. Principalele avantaje ale unui astfel de sistem, faţă de unul clasic, sunt, în principal, durata de viaţă mai mare, pierderi minime în transportul agentului termic, siguranţa sporită în exploatare, durata mai redusă de execuţie a lucrărilor de şantier şi costuri reduse de întreţinere şi exploatare a reţelelor.

Până în prezent, dintre cei 97 km traseu de reţele, au fost reabilitaţi circa 42 km traseu prin etapele precedente de investiţii în reţeaua de termoficare, respectiv un procent de 43% din total.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top