Connect with us

Numărul parcurilor industriale din țară a depășit pragul de 100: lista integrală cu date de contact

Parcul Industrial I Miroslava
Parcul Industrial I din Miroslava

Studii și analize

Numărul parcurilor industriale din țară a depășit pragul de 100: lista integrală cu date de contact

Peste 100 de parcuri industriale sunt în prezent în țară, dar numai 72 dintre acestea sunt operaționale, potrivit unei situații a guvernului, consultată de APIX.ro. Suprafața totală a parcurilor ajunge la aproape 3.500 hectare. Cel mai mare parc este în județul Prahova – denumit „Allianso Business Park”, parcul se întinde pe o suprafață de peste 250 hectare.

Conform sursei citate, alte peste 20 sunt de tip green field, iar 13 sunt în curs de amenajare. În județul Iași, operațional este doar Parcul Industrial I Miroslava, cel aflat în zona Delphi, în timp ce parcul II, din spate de la Antibiotice, este în curs de amenajare. În ceea ce privește parcul din Lețcani, acesta apare în situația guvernului ca „green field”.

În context, amintim că la Iași există inițiative pentru înființarea de parcuri industriale la Fortus și în localitățile Lețcani, Holboca, Răducăneni, Pașcani, Deleni, Podu Iloaiei și Dumești.

Potrivit centralizării realizate de către guvern, cele mai multe parcuri sunt în Prahova (16), județ urmat de Cluj (12), Brașov (9) și Bihor (7). La polul opus, se află județele Brăila, Buzău, Călărași, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Tulcea, Vaslui și Vrancea, județe unde nu sunt amenajate parcuri industriale. Situația este valabilă pentru sfârșitul lunii martie 2022.

Mai jos, puteți consulta lista tuturor celor peste 100 de parcuri industrial, cu date de contact, care sunt în prezent la nivel național [alternativ, puteți descărca lista AICI]:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Studii și analize

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top