Connect with us

O clădire de 6 etaje din Iași va fi demolată joi prin implozie

Investiții private

O clădire de 6 etaje din Iași va fi demolată joi prin implozie

UPDATE: Filmare de la o inaltime de 60 metri cu momentul demolarii

Municipalitatea ieșeană a anunțat că a fost informată că în cursul zilei de mâine, 11 noiembrie, de la ora 16.00, pavilionul administrativ (P+6) al fostei SC TOMIRIS SA va fi demolat prin implozie.

„Solicitarea de a asigura măsurile de securitate a fost făcută către Inspectoratul de Poliție Județean Iași de SC Explo Arm Terminal SRL Botoșani, pentru Prime Kapital, dezvoltatorul complexului Silk District”, se precizează în informarea Primăriei.

Lucrările de demolare ale platformei industriale au fost demarate în luna august 2021, iar construcția primelor patru clădiri a demarat recent, simultan cu începerea lucrărilor de infrastructură, a căilor de acces și a spațiilor verzi.

Clădirea care va fi demolată are 7 niveluri (Sursă foto: dezvaluirea.ro)

În luna septembrie 2021, Prime Kapital a anunțat oficial începerea lucrărilor de construire la complexul imobiliar care va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafață totală de 10 hectare. În prima etapă, vor fi amenajate 315 de apartamentele, respectiv studiouri duble, apartamente cu 2, 3 și 4 camere, dar și unități de tip duplex sau penthouse.

„Prin Silk District, dezvoltatorul Prime Kapital lansează un proiect mixed-use de amploare ce are la bază un concept inovativ, oferind, în completarea componentei rezidențiale, servicii și funcții secundare, pentru a crea o comunitate urbană modernă și dinamică, un viitor punct de reper al orașului. Alături de parteneri locali și internaționali, Prime Kapital a dezvoltat un concept integrat, car-free, întins pe o suprafață de circa 10 hectare, dintre care aproximativ 4 hectare vor reprezinta spații verzi și de promenadă, organizate pe principii sustenabile”, se precizat într-un comunicat al dezvoltatorului de acum două luni.

Terenul pe care va fi ridicat complexul imobiliar

Potrivit sursei citate, clădirile de birouri vor avea un design modern, prietenos cu mediul, integrând cerințele pieței de după pandemia Covid-19, cerințe precum: regim de înălțime mai mic, spații de lucru întinse, iluminate natural şi bine aerisite, rețele de lifturi de mare viteză gândite astfel încât timpul mediu de aşteptare să fie de 30 de secunde și posibilitatea de a menține distanțarea socială. Totodată, fiecare etaj poate fi compartimentat în spații de birouri de la doar 250 m2 până la 6000 m2, oferind flexibilitate pentru fiecare companie în ceea ce priveşte amenajarea spațiului închiriat.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top