Connect with us

O firmă ieșeană, primul partener din România al startup-ului estonian eAgronom

Local

O firmă ieșeană, primul partener din România al startup-ului estonian eAgronom

Startup-ul estonian eAgronom a anunțat extinderea serviciilor și operațiunilor în trei țări europene (România, Cehia și Ungaria), iar primul partener din țară noastră este o firmă ieșeană: Agricrops Chim SRL din Valea Lupului.

„eAgronom lucrează cu fermieri pentru a-i ajuta pe aceștia să instaleze aparatură modernă care să monitorizeze creșterea culturilor, ceea ce face fermele mai eficiente și mai prietenoase cu mediul”, conform Green Start-up.

Potrivit sursei citate, eAgronom sprijină fermierii prin servicii precum credite de carbon și finanțarea de proiecte climatice, iar extinderea companiei în cele trei state europene va crește suprafața terenurilor sprijinite la 500.000 de hectare. În același timp, eAgronom urmărește și extinderea echipei de specialiști care asistă și ghidează fermierii către agricultura sustenabilă.

  • Experții locali au început deja căutarea și recrutarea de fermieri în cele trei state europene, care vor să beneficieze de serviciile eAgronom, acestea fiind adaptate în funcție de nevoile pieței. În Cehia, de exemplu, eAgronom se va concentra asupra formarea unei rețea de distribuire a carbonului cu partenerii locali, în vreme ce în România se va lucra la construirea unei rețele între fermierii locali și companiile de distribuție. AGRICROPS CHIM este unul dintre distribuitorii cu care eAgronom este deja în discuții de colaborare.

Verificările APIX.ro au arătat că Agricrops CHIM este o companie înființată în anul 2013, în Valea Lupului, iar obiectul principal de activitate este „comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat”.

Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 55,9 milioane lei, un profit de 1,4 milioane lei și un număr mediu de 17 angajați. În toată istoria de 10 ani a firmei, societatea a înregistrat profit, iar datele financiare din 2022 sunt cele mai bune din 2013 încoace.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top