Connect with us

Aeroportul Iași va atinge, în premieră, borna de 2.000.000 de pasageri

Local

Aeroportul Iași va atinge, în premieră, borna de 2.000.000 de pasageri

Aeroportul Internațional va înregistra la începutul lunii noiembrie 2.000.000 de pasageri, o premieră istorică pentru aerogara ieșeană care continuă să se dezvolte într-un ritm alert: odată cu deschiderea noului terminal (T4) în 2024, aerogara va dispune și de facilități pe măsura traficului.

„Ne apropiem cu pași repezi de pragul de 2 milioane pasageri. Avem o estimare de 190.000 de pasageri pe luna octombrie, iar, cumulat, în 2023, avem 1.950.000 până la această dată”, a scris, pe Facebook, șeful Aeroportului Romeo Vatră.

El a adăugat că, în aceste condiții, se menține estimarea de 2,3 milioane de pasageri pentru întregul an 2023. „Pentru anul viitor, nu mai facem estimări, oricâți vom avea, vor fi bineveniți în noul terminal, unde ne vom concentra pe calitatea serviciilor oferite”, a mai spus Romeo Vatră.

Zilele trecute, Wizz Air a anunțat că a alocat a cincea aeronavă la aeroport, ceea ce permite operatorului să crească frecvența spre 8 dintre cele 22 destinații pe care le gestionează la Iași. În același timp, compania aeriană ar urma să anunțe, în viitorul apropiat, și alte zboruri noi, conform oficialilor aerogării ieșene.

Creșterea numărului de pasageri în acest an a determinat Aeroportul să facă și o rectificare pozitivă a bugetului: profitul estimat la început de an s-a triplat. Lucrările la noul terminal se desfășoară conform graficului, iar termenul de finalizare (decembrie 2023) va fi îndeplinit, astfel că noua facilitate va fi disponibilă de la începutul anului viitor.

O problemă majoră rămâne accesul la Aeroport: Primăria și Consiliul Județean au în desfășurare proiecte în acest an (la nivel de documentații), dar ambele autorități au pornit târziu la drum, iar o dată concretă când va fi dat în folosință un nou acces rutier nu există.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top