Connect with us

Aeroportul Iași va avea un profit de trei ori mai mare față de estimarea de la început de an

trafic pasageri aeroportul iasi

Local

Aeroportul Iași va avea un profit de trei ori mai mare față de estimarea de la început de an

Aeroportul Iași va avea în 2023 un profit net de 6,1 milioane lei, de trei ori mai mare față de estimarea de la începutul anului (1,8 milioane lei), conform unei rectificări bugetare care va fi aprobată săptămâna aceasta de către Consiliul Județean (CJ), autoritatea tutelară.

În mai 2023, Aeroportul estima un buget de 45,7 milioane lei care, între timp, a crescut la 53,6 milioane lei. Creșterea se datorează majorării veniturile din exploatare aferente activității de bază, respectiv un număr mai mare de pasageri față de estimările inițiale.

O parte din banii suplimentari vor fi direcționați la cheltuieli de personal. „Deoarece în acest an va fi recepționat noul terminal, darea lui în explotare impune regiei să aibă un număr suplimentar de personal specializată, într-o primă etapă un număr aproximativ de 38 de angajați. Fondul de salarii necesar pentru noii angajați este asigurat prin redistribuirea economiilor realizate în cadrul capitolului cheltuieli de personal și o suplimentare cu suma de 200.000 lei”, se arată în bugetul rectificat al Aeroportului.

La cele 53,6 milioane lei se adaugă și un buget de investiții de aproape 500 milioane lei – fonduri utilizate pentru construirea noului terminal, banii fiind asigurați prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și un credit bancar. În prezent, gradul de execuție a noului terminal este de 70%, conform oficialilor aerogării ieșene, iar noua facilitate va fi dată în exploare la începutul anului 2024.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top