Connect with us

Palatul Administrativ va intra în reparații capitale anul viitor: a fost stabilit câștigătorul licitației

Proiecte publice

Palatul Administrativ va intra în reparații capitale anul viitor: a fost stabilit câștigătorul licitației

Prefectura Iași a stabilit câștigătorul licitației pentru reabilitarea Palatului Administrativ, în condițiile în care la procedură a participat un singur ofertant astfel că nu vor fi probleme în semnarea contractului care ar putea avea loc până la finaulul acestui an. Valoarea contractului se ridică la circa 10 milioane euro, bani asigurați prin intermediul PNRR.

La licitație a participat asocierea de firme formată din Katar Conneg (lider) și Stood Project, societăți care au un terț susținător (Proconstruct) și patru subcontractanți: Refconsteel, IMECO, KONE Ascensorul și Frigo-Star. Prefectura a stabilit câștigătorul licitației pe 20 decembrie.

Pe parcursul acestui an, Prefectura a organizat mai multe proceduri în relația cu reabilitarea Palatului Administrativ: două licitații de proiectare și una de lucrări au fost anulate din lipsă de ofertanți. În cele din urmă, în octombrie, instituția a primit oferta asocierii menționate mai sus.

Odată începute lucrările, este posibil ca unele birouri ale instituțiilor care funcționează în Palatul Administrativ să fie relocate temporar. Clădirea găzduiește instituții precum Prefectura, Consiliul Județean, Direcția de Statistică și Direcția de Cultură.

Clădirea a fost construită în anul 1971 și are un regim de înălțime cu demisol, parter și 2 etaje. „Construcția necesită intervenții urgente de renovare și eficientizare energetică pentru a se reduce costurile privind energia consumată și pentru a se evita degradarea în timp cauzată de acțiunea factorilor climatici externi, cât și procesul de îmbătrânire a materialelor, stare ce determină neajunsuri și dificultăți în desfășurarea tuturor activităților, în vederea asigurării la servicii publice de calitate pentru cetățeni”, se precizează în caietul de sarcini.

Contractul este unul de proiectare și execuție, astfel că lucrările ar putea începe în a doua jumătate a anului 2024.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top