Connect with us

Unul dintre cei mai în vogă afaceriști locali va reabilita termic zece blocuri

Proiecte publice

Unul dintre cei mai în vogă afaceriști locali va reabilita termic zece blocuri

Firma Daroconstruct a câștigat contractul de reabilitare termică a zece blocuri din Podu Iloaiei, din postura de unic ofertant. Compania este patronată de omul de afaceri Giani Canschi care, în ultimii ani, și-a adjudecat numeroase licitații la instituții ale statului, printre cele mai importante fiind cele cu ApaVital sau Consiliul Județean Iași.

Valoarea contractului se ridică la 40 milioane lei, iar Daroconstruct are doi subcontractanți: Edualiv Serv și General Tehnic. Potrivit caietului de sarcini, vor fi reabilitate blocurile cu nr. 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 17, 18 și 22 din centrul orașului, amplasate într-un perimetru delimitat de străzile Petru Rareș, Cuza Vodă și șos. Națională.

În documentația de atribuire a contractului se mai precizează că suprafața desfășurată a blocurilor, toate construite în anii 1985 și 1986, ajunge la peste 43.000 mp. O expertiză realizată recent arată că blocurile nu au nevoie de consolidare, în condițiile în care îndeplinesc cerința fundamentală „rezistență mecanică și stabilitate”.

Finanțarea lucrărilor este asigurată prin intermediul PNRR, iar execuția trebuie finalizată cel târziu în a doua parte a anului 2026.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top