Connect with us

Zece blocuri vor fi reabilitate termic cu bani PNRR – Daroconstruct, singurul ofertant la licitație

Local

Zece blocuri vor fi reabilitate termic cu bani PNRR – Daroconstruct, singurul ofertant la licitație

Daroconstruct este singura companie care a depus ofertă la licitația pentru renovarea a zece blocuri din Podu Iloaiei, un contract PNRR cu o valoare estimată la peste 40 milioane lei, fără TVA.

Firma patronată de omul de afaceri Giani Canschi are doi subcontractanți: Edualiv Serv și General Tehnic. În ultimii ani, Daroconstruct a câștigat mai multe licitații majore de lucrări, cele mai mari contracte fiind cu ApaVital și Consiliul Județean.

Potrivit caietului de sarcini, vor fi reabilitate blocurile cu nr. 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 17, 18 și 22 din centrul orașului, amplasate într-un perimetru delimitat de străzile Petru Rareș, Cuza Vodă și șos. Națională.

„Proiectul urmărește reabilitarea termică a clădirilor publice, în scopul reducerii semnificative a consumului de energie pentru încălzirea spațiilor interioare, precum și a emisiilor de C02”, se precizează în documentația de atribuire.

Suprafața desfășurată a blocurilor, toate construite în anii 1985 și 1986, ajunge la peste 43.000 mp. O expertiză realizată recent arată că blocurile nu au nevoie de consolidare, în condițiile în care îndeplinesc cerința fundamentală „rezistență mecanică și stabilitate”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top