Connect with us

Prefectura a relansat licitația de reabilitare a Palatului Administrativ: contract de 10 milioane euro

Proiecte publice

Prefectura a relansat licitația de reabilitare a Palatului Administrativ: contract de 10 milioane euro

Instituția Prefectului a relansat licitația pentru lucrări de reabilitare a Palatului Administrativ după ce prima procedură a fost anulată din lipsă de oferte: niciun constructor nu a depus dosarul final, deși, din informațiile APIX.ro, cel puțin trei firme au fost interesate, dovadă în acest sens fiind și solicitările de clarificări cla care a răspuns instituția.

Anterior, Prefectura a organizat alte două licitații, dar numai pentru realizarea documentației pentru autorizarea lucrărilor, ambele proceduri fiind anulate, în condițiile în care contractul avea o valoare de maxim jumătate de milion de lei. Noua licitație prevede atât proiectare și execuție, valoarea fiind semnaficativ mai mare: aproape 50 milioane lei, fără TVA.

Pe perioada lucrărilor, este posibil ca instituțiile care funcționează în cadrul Palatului Administrativ să fie relocate temporar: Prefectura, Consiliul Județean, Direcția de Statistică și Direcția de Cultură.

Clădirea a fost construită în anul 1971 și are un regim de înălțime cu demisol, parter și 2 etaje. „Construcția necesită intervenții urgente de renovare și eficientizare energetică pentru a se reduce costurile privind energia consumată și pentru a se evita degradarea în timp cauzată de acțiunea factorilor climatici externi, cât și procesul de îmbătrânire a materialelor, stare ce determină neajunsuri și dificultăți în desfășurarea tuturor activităților, în vederea asigurării la servicii publice de calitate pentru cetățeni”, se precizează în caietul de sarcini.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top