Connect with us

Parcul eolian de la Hârlău va avea 9 turbine: proiectul a intrat în ultima fază de avizare

Investiții private

Parcul eolian de la Hârlău va avea 9 turbine: proiectul a intrat în ultima fază de avizare

Proiectul eolian de la Hârlău va fi construit în două etape: în primă instanță vor fi montate 6 turbine, iar ulterior alte 3 vor fi realizate, conform documentațiilor proiectului consultate de APIX.ro.

Investiția este propusă de firma ACK Pașcani și a intrat pe ultima sută de metri în procesul de avizare. „Amplasamentul este situat în intravilan Hârlău, Jud. Iași la circa 6,4 km Sud-Vest de orașul Hârlău și la circa 1,5 km Nord-Vest de Comuna Scobinți. Accesul în zonă este asigurat de drumul național 28B până în apropierea localității Fetești (intersecția cu drumul național 281 – aproximativ 3 km depărtare de orașul Hârlău), apoi de drumurile comunale din Scobinți”, se arată în documentație.

Fiecare punct roșu este o turbină

„Proiectul are la bază certificatul de urbanism nr. 116/06.11.2020 eliberat de către Primăria orașului Hârlău și are în vedere Înființare parc eolian, rețele electrice de transport, drumuri de acces și stație de transformare – faza DTAC cu o capacitate de 9 x 6.6 MW = 59.4 MW, care să valorifice energia vântului din acest areal”, se mai arată în documentație.

Producția de energie este cuprinsă, după caz, între 6,059 GWh/an și 7,496 GWh/an. Ca o medie, pe tot parcul se asigură valoarea de 6,795 GWh/an la care o turbină ar funcționa aproape o treime din an la puterea nominala (2.718 ore). „Dacă fiecare turbină ar funcționa individual pe amplasamentul ei, producția de energie electrică a întregului parc ar fi de 114,847 GWh/an. Certificarea acestei producții se va face după obținerea de la producător a curbei garantate (comerciale) pentru vântul măsurat în amplasament”, se adaugă în documentație.

Turbinele vor fi de tipul Siemens Gamesa, cu o înălțime a turnului de 100 metri și o înălțime maximă totală de 185 metri, în condițiile în care diametrul rotorului este de 170 metri.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top