Connect with us

Patru asocieri de firme vor să proiecteze noul Spital de boli respiratorii

Actualul spital de pneumoftiziologie are o infrastructură depășită

Proiecte publice

Patru asocieri de firme vor să proiecteze noul Spital de boli respiratorii

Consiliul Județean (CJ) Iași a primit patru oferte la licitația pentru proiectarea Spitalului de Boli Respiratorii, potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice (SICAP), contractul având o valoare estimată de aproape 3 milioane lei, fără TVA.

Conform datelor din SICAP, ofertanții la procedură sunt:

  • asocierea Expert Project Team – Specialist Smart Group: prima firmă este din Iași, a doua din București; asocierea are un subcontractant – Vispa Security (Iași)
  • asocierea SMM Invest (București) – 3D Ingenius (Iași)
  • asocierea 3TI Progetti Italia – Mem Project Consulting: a doua firmă este din Iași, iar subcontractanți sunt firmele Mihul și Mag Construct Company (ambele din Iași)
  • asocierea Cubicon Invest – Mansart Corporate: prima firmă este din Baia Mare, a doua din Târgu Mureș; din asocierea mai fac parte subcontractanții Intercom Energy (Cluj), Arhigraf (Mureș), Impact Sănătate (Iași) și CSP Proiect Line (Cluj)

Obiectul contractului const în: studiul de fezabilitate, deviz general, documentații pentru obținere avize și acorduri, obținere autorizație de construire, raport privind impactul asupra mediului, audit enegetic și expertiză tehnică pentru clădirea existentă pe amplasament.

Durata contractului este de maximum 4 luni, potrivit informațiilor din SICAP. Termenul scurt a fost impus de CJ în contextul în care administrația județeană vrea să finanțeze construirea unității spitalicești cu fonduri disponibile în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noul spital este propus pe șos. Bucium 106, unde CJ are la dispoziție un teren de peste 42.000 mp. Potrivit notei conceptuale, spitalul va fi format din trei corpuri de clădire legate între ele prin coridoare în care să funcționeze atât secțiile actuale ale Spitalului de Pneumoftioziologie (actuala unitate are o infrastructură depășită) cât și structuri noi.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top