Connect with us

Pentru reabilitarea pasajului ACB sunt necesare 38 milioane lei

Proiecte publice

Pentru reabilitarea pasajului ACB sunt necesare 38 milioane lei

Primăria Iași a crescut valoarea estimată pentru refacerea pasajului Alexandru cel Bun (ACB). Indicatorii tehnico-economici au fost validați în ianuarie 2020, dar, între timp, Primăria și-a dat seama că fondurile alocate pentru proiectare – 40.460 lei – sunt insuficiente pentru întocmirea unui proiect tehnic în condiții bune. Astfel a mărit valoarea estimată de peste 10 ori până la concurența sumei de 486.710 lei (inclusiv TVA).

Această creștere a determinat și o actualizare a devizului general: reabilitarea pasajului ACB va ajunge, astfel, la 38 milioane lei.

„Lucrările de reabilitare cuprind lucrări de consolidare a structurii de rezistență a infrastructurii și suprastructurii pasajului, lucrări de modernizare la nivelul căii de pasaj și pe rampele de acces, și include și lucrările de consolidare a zidurilor de sprijin. Scenariul cuprinde lucrările de reabilitare necesare a fi executate pentru a asigura o durată viitoare de exploatare a pasajului de minim 55 de ani, în condiții de siguranță și confort”, se arată în documentația care va fi avizată, săptămâna viitoare, de către Consiliul Local (CL).

Pasajul ACB are o lungime de 521 metri. Prin proiect vor fi reabilitați 8.767 mp de carosabil și 2.435 mp de trotuare. În același timp, sistemul de iluminat public va fi modernizat și va fi montat un sistem de tip LED. Proiectul mai prevede montarea de parapeți de siguranță, consolidarea infrastructurii și a zidurilor de sprijin, alături de modernizarea căii de rulare pentru tramvaie atât pe pasaj, cât și pe rampe.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top