Connect with us

Peste 1.200 de ieșeni au participat, până acum, la consultarea privind transformarea depoului de la Gară în parc

depou gara iasi

Alegeri 2024: idei și proiecte

Peste 1.200 de ieșeni au participat, până acum, la consultarea privind transformarea depoului de la Gară în parc

Viceprimarul Răzvan Timofciuc a susținut, într-un comunicat trimis redacției, că 1.256 de ieșeni au răspuns, până acum, la consultarea publică privind ideea transformării depoului de la Gară în parc, un chestionar online în acest sens fiind disponibil la acest link.

„Procesul de consultare publică este încă deschis, și dorim să încurajăm pe toți locuitorii orașului să se implice. Opinia dumneavoastră este vitală pentru succesul acestui proiect ambițios, care vizează crearea primului parc de mari dimensiuni în Municipiul Iași. Fie că sunteți pasionați de mediu, urbanism, sau pur și simplu doriți să contribuiți la îmbunătățirea comunității locale, acum este momentul să vă faceți auzită vocea”, a declarat Timofciuc, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, chestionarul va fi disponibil până pe 1 aprilie, apoi consultarea va continua cu organizații profesionale. În context, amintim că acest demers este prima etapă aferentă lansării unui concurs de soluții cu privire la reconversia depoului de la Gară. În bugetul local pe acest an a fost prinsă o sumă de 1,7 milioane lei pentru organizarea concursului.

„Proiectul de regenerare urbană și peisagistică a zonei Depou CTP este un efort comun de a transforma o zonă urbană aglomerată într-un spațiu public vibrant și accesibil pentru toți locuitorii orașului Iași”, a mai spus Timofciuc.

Concursul de soluții este organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala teritorială Iași. În perioada 1-5 aprilie vor avea loc consultări cu specialiști în urbanism, actori sociali și instituționali implicați, precum și cu ONG-uri active în domeniu. Ulterior, va fi anunțată data concursului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Alegeri 2024: idei și proiecte

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top