Connect with us

Planul Urbanistic General al Iașului are aviz de mediu

Primăria mai trebuie să obțină doar două avize pe PUG

Utile

Planul Urbanistic General al Iașului are aviz de mediu

Municipalitatea ieșeană a obținut avizul de mediu pe documentația aferentă Planului Urbanistic General (PUG) la peste trei ani de la începerea demersurilor în acest sens.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a întors documentația în două rânduri, dar, recent, a fost emis acordul pe ultima variantă propusă de Primărie. Coincidență sau anu, avizul a venit după ce s-a schimbat conducerea APM, iar la șefia instituției a venit Gheorghe Tătăru, surse din mediul politic afirmând că acesta a fost sprijini de ALDE (partid aflat la guvernare alături de PSD) în accederea pe funcție. În trecut, Tătăru a fost primar al orașului Tg Frumos.

Acordul de mediu este unul dintre cele mai importante avize necesare actualizării noului PUG. Dar, în această perioadă, un alt aviz, poate și mai important, trebuie obținut de Primărie: cel de la Comisia de monumente istorice.

Din informațiile apix.ro, membrii Comisiei au solicitat extinderea zonei protejate, ceea ce a întârziat obținerea avizului. De exemplu, în zona Păcurari, zona protejată ar urma să ajungă până la intersecția Moara 1 Mai. După obținerea acestui aviz, municipalitatea mai are doar un singur hop: acordul Ministerului Dezvoltării.

În orice caz, guvernul pregătește prelungirea termenului de valabilitate a planurilor urbanistice generale întocmite înainte de 2003, Iașul fiind în această situație. Astfel, potrivit unui proiect de act normativ lansat spre consultare publică de către Ministerul Dezvoltării, noul termen va fi decembrie 2023 față de decembrie 2018.

Actualul PUG al Iașului a fost elaborat în 1997 și aprobat în 1998, dar documentul a suferit numeroase modificări de-a lungul timpului prin planuri urbanistice zonale.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top