Connect with us

Proiect: 30% spații verzi la terenurile trecute în intravilan

Utile

Proiect: 30% spații verzi la terenurile trecute în intravilan

Primăria vrea să impună ca orice teren extravilan ce este transferat în intravilan să fie ocupat, în proporție de 30%, de spații verzi. Această măsură face obiectul unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, document ce a fost lansat în dezbatere publică.

La acest moment, teritoriul administrativ al Iașului este de aproape 9.400 ha, iar 6.200 ha din această suprafață este în intravilan. Unele estimări indică faptul că, dacă această regulă va fi impusă și va fi și respectată, atunci suprafața de spații verzi a Iașului ar putea crește cu câteva sute de hectare.

Potrivit Registrul Spațiilor Verzi, Iașul are o suprafață de 696 ha de spații verzi, ceea ce înseamnă 18,6 mp spațiu verde/cap locuitor, în contextul în care Institutul Național de Statistică a comunicat, pentru anul în curs, o populație de 373.507 persoane ce își au domiciliul pe raza orașului. Media este mult sub norma europeană de 26 mp/locuitor. În schimb, Primăria socotește media de spațiu verde la populația Iașului stabilită prin recesământul din 2011 (290.422 persoane) ceea ce ar însemna că fiecărui ieșean îi „revin” 23,95 mp de spațiu verde.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top