Connect with us

Consilierii locali vor da undă verde la construirea de zeci de blocuri

Blocurile vor fi ridicate în mai multe cartiere

Utile

Consilierii locali vor da undă verde la construirea de zeci de blocuri

Pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local (CL) de miercuri au fost incluse 13 proiecte imobiliare propuse de persoane particulare. În total, este vorba despre cel puțin 25 de blocuri ce urmează a fi construite în zone precum Nicolina, Bucium, Centru, Tătărași, Manta Roșie, Tudor Vladimirescu, Moara de Vânt și Galata.

Apix.ro vă pune la dispoziția lista celor mai importante proiecte imobiliare ce vor face obiectul dezbaterii din ședința din 27 iunie:

  • șapte blocuri pe o suprafață de 2,3 ha a amplasamentului fostei fabrici Nicolina. Imobilele vor avea 11 etaje și vor fi amenajate aproape 1.000 de locuri de parcare (citește detalii despre proiect)
  • nouă blocuri pe o suprafață de 11.000 mp în Bucium, zona Aleii Plopii fără Soț. Imobilele vor avea 2 etaje (citește detalii despre proiect)
  • două blocuri în Moara de Vânt, lângă Little Texas, pe un teren unde vor fi demolate două case. Imobilele vor avea două etaje (citește detalii despre proiect) – notă: inițial, blocurile aveau cinci etaje
  • un bloc cu 10 etaje peste drum de Spitalul de Recuperare, proiect al lui Conest. Cel mai probabil, blocul va avea mai multe tronsoane având în vedere că firma va amenaja 125 de locuri de parcare, iar suprafața pe care o are la dispoziție ajunge la 2.500 mp (citește detalii despre proiect)
  • alte locuințe colective au fost propuse în Manta Roşie (un bloc cu trei etaje), Tudor Vladimirescu (un bloc cu două etaje), Moara de Vânt (încă un bloc cu două etaje), Centru (un bloc cu trei etaje), Tătăraşi (un bloc cu două etaje) şi Galata (două blocuri cu trei etaje)
  • în ședința CL vor intra și unele proiecte ce modifică planuri urbanistice zonale mai vechi. Un exemplu în acest sens este un proiect de pe str. Aurel Vlaicu, acolo unde firma AMV Imobiliare SRL vrea să supraetajeze un imobil cu până la 10 etaje

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

To Top