Connect with us

Vânzările de bunuri imobiliare din patrimoniul public sunt blocate

Utile

Vânzările de bunuri imobiliare din patrimoniul public sunt blocate

Primăria Iași nu mai poate vinde suprafețe de teren din patrimoniul public. În ultimele două ședințe ale Consiliului Local (CL), opoziția consilierilor PNL și PMP a dus la amânarea mai multor proiecte în acest sens.

Este vorba, în general, de suprafețe mici, de câteva sute de metri pătrați, dar există și cazuri în care terenurile trec de 1.000 mp. Astfel de terenuri sunt solicitate în diverse zone ale orașului de persoane fizice sau juridice care dețin, de obicei, proprietăți în imediata apropiere și vor să-și extindă locuința, blocul sau spațiul comercial.

Consilierii de opoziție au solicitat executivului municipalității o transparență mai mare în scoaterea la licitație a acestor bunuri. În același timp, au subliniat consilierii, Primăria ar favoriza pe unii solicitanți prin scoaterea maia rapidă la licitație/concesionare a terenurilor, în timp ce alte persoane particulare așteaptă perioade îndelungate de timp ca solicitarea lor să intre în atenția municipalității.

În CL, majoritatea de două treimi, necesară pentru a trece proiecte de hotărâre legate de gestionarea patrimoniului public și privat, este formată, de obicei, de consilierii PSD (14), ALDE (2) și PMP (2), respectiv 18 din 27 de voturi, PNL având opt aleși, în timp ce un mandat îi aparține independentului Andrei Postolache. Însă, de câteva luni încoace, abținerea consilierilor PMP i-a pus probleme primarului Mihai Chirica în asigurarea majorității de două treimi.

În total, în ultimele două ședințe, au fost amânate zeci de proiecte privind vânzarea/concesionarea de terenuri din patrimoniul public.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

To Top