Connect with us

PMI a cheltuit 43% din banii de investiții estimați în anul 2020

Local

PMI a cheltuit 43% din banii de investiții estimați în anul 2020

Consiliul Local (CL) se va reuni joi într-o nouă ședință ordinară în care va fi dezbătută inclusiv execuția bugetară pe anul 2020, conform unei dispoziții emise de primarul Mihai Chirica. Deocamdată, pe ordinea de zi, nu figurează și aprobarea bugetului pe anul 2021, dar nu este exclus ca un astfel de proiect să fie inclus.

În ceea ce privește execuția bugetară, principalii indicatorii sunt următorii:

  • Bugetul Local: încasările au fost de 876 milioane lei (72% din estimările de la început de an), iar plățile de 854 milioane lei (69% din estimări). Gradul de realizare a investițiilor a fost de 43% – au fost cheltuiți 257 milioane lei față de o prognoză de 600 milioane lei. Ca de obicei, secțiunea de funcționare a avut un grad mare de realizare la cheltuieli: 94% (cca 600 milioane lei din 636 mil. lei estimate)
  • Bugetul instituțiilor și activităților finanțate parțial sau integral de Primărie (direcții, creșe, poliția locală, școli etc.): încasările au fost de 256 milioane lei (85% – grad de realizare), iar plățile de 255 milioane lei (81%). Investițiile au însemnat cheltuieli de 13,3 milioane lei (64%), iar funcționarea 241 milioane lei (82%).

În sinteză, bugetul general al Iașului a avut încasări de 1,13 miliarde lei (75% față de prevederi) și cheltuieli de 1,10 miliarde lei (72% față de prevederi). La începutul anului trecut, Primăria estima un buget general de 1,5 miliarde lei (1,2 miliarde lei – buget local și circa 300 milioane lei cel al instituțiilor).

Anul acesta, cifrele sunt similare: bugetul general este estimat la aproape 1,6 miliarde lei. Amintim că, joia trecută, plenul Consiliului Local a respins bugetul Iașului pe anul în curs după o ședință de peste opt ore, iar tensiunile politice între PNL și USR+ au atins un nivel fără precedent.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top