Connect with us

PMI a măsurat traficul din ZMI spre Iași/De ce a exclus Buciumul?

Sursă foto: Ziarul de Iași

Utile

PMI a măsurat traficul din ZMI spre Iași/De ce a exclus Buciumul?

Primăria Iași a monitorizat săptămâna trecută patru puncte principale de intrare în municipiul Iași: Păcurari, CUG, Galata și Copou. Măsurătorile au fost efectuată la oră de vârf: intervalul 7.00 – 8.00, joi, 17 septembrie, iar datele au fost făcute publice de primarul Mihai Chirica în weekend-ul trecut.

Pe scurt, situația se prezintă astfel:

Trafic monitorizat joi, 17 septembrie, intervalul orar 7.00 – 8.00

Dintre cele 4.200 de vehicule care au intrat în municipiul Iași, în intervalul menționat, 140 au fost vehicule cu peste 7 tone, conform primarului Mihai Chirica.

Potrivit edilului, activitatea de monitorizare a fost efectuată pentru a putea fi observat aportul cu mașini din Zona Metropolitană la orele de vârf în municipiul Iași, când toate intersecțiile majore sunt aglomerate și, uneori, chiar blocate.

De ce nu a monitorizat Primăria și traficul prin Bucium?

„Nu am mai monitorizat din două motive. Fluxurile de circulație acolo sunt reduse pentru că aglomerația de pe Bucium este făcută cu cetățeni care locuiesc în municipiul Iași. Eu m-am referit la aportul din exterior, foarte puțină lume vine dinspre Poieni, Schitu-Duca, cea mai mare parte sunt cei care circulă din interiorul municipiului Iași, din ansamblurile rezidențiale construite”, a susținut primarul Mihai Chirica.

Referindu-se la soluții pentru fluidizarea traficului din zona metropolitană, primarul a vorbit despre transport pe calea ferată cu mai multe stații de-a lungul orașului și construirea de parcări „Park & Ride”. În ultimul caz, primarul a invocat un nou amplasament: undeva în apropiere de zona ERA.

Planul de mobilitate, aprobat acum câțiva ani, prevede amenajarea mai multor parcări „Park & Ride”, dar Primăria Iași nu a implementat vreun proiect de acest gen. Mai mult, în unele ocazii, întrebat pe această temă, primarul invoca eventuala ineficiență a unor astfel de parcări „P&R”, oferind ca exemplu Bucureștiul.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top