Connect with us

Util: Cum se vor desfășura în acest an Sărbătorile Iașului/Fără concerte și festivaluri

Timp liber

Util: Cum se vor desfășura în acest an Sărbătorile Iașului/Fără concerte și festivaluri

Sărbătorile Iașului vor avea în acest an o mai mică amploare față de anii precedenți. Primăria a anunțat deja că a renunțat la un eveniment care atrăgea un număr semnificativ de oameni: concertul din ziua de 15 octombrie (implicit și focul de artificii). Motivul invocat de primarul Mihai Chirica vizează faptul că nu este posibil limitarea participanților la un număr de 500 de persoane, așa cum sunt normele legale în această perioadă de pandemie.

Un alt eveniment la care va renunța municipalitatea este Festivalul Vinului. Despre „parcul de distracții” din zona ștrandului, primarul nu a dat încă detalii, dar, cel mai probabil, ori se va renunța la această manifestare, ori Primărie îi va da o amploare cât mai mică. Intenția declarată a edilului este de a limita orice manifestare care implică și alimentație publică în încercarea de a preveni răspândirea bolii infecțioase Covid-19.

În schimb, târgul de blănuri de pe esplanada Costache Negri va avea loc, dar cu condiții impuse de pandemie: triaj epidemiologic atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători.

În ceea ce privește Hramul Sfintei Parascheva, eveniment organizat în principal de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, primarul spune că manifestarea religioasă se va desfășura, de asemenea, în condițiile pandemiei. Iar o primă consecință va fi modul în care va arăta rândul pelerinilor: vor fi create cozi separate (femei cu copii, persoane vârstnice), iar coada principală va fi mai îngustă față de anii anteriori astfel încât maxim 1-2 persoane să se afle în același rând.

„Vor fi măsuri suplimentare de distanțare fizică. Rândul pelerinilor va fi separat 100% de orice alt contact. Nu se va putea sta nici măcar câte 2 persoane, rândul va fi foarte mult îngustat. Suntem conștienți că rândul va fi mult mai lung, dublu, dacă nu triplu, dar va fi și un un flux de circulație mult mai rapid, ceea ce va scurta timpul de așteptare sau, cel puțin, va fi echivalent cu cel din anii precedenți”, a spus primarul Mihai Chirica.

Continue Reading

Alte articole din categoria Timp liber

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top