Connect with us

Primăria pregătește restaurarea Obeliscului cu lei din Parcul Copou

Proiecte publice

Primăria pregătește restaurarea Obeliscului cu lei din Parcul Copou

Primăria Iași a semnat astăzi un contract de proiectare a lucrărilor de restaurare a Monumentului Regulamentului Organic (Obeliscul cu lei) din Grădina Copou. Contractul a fost încheiat cu firma AOD Exim și are o valoare de aproape 30.000 lei. Expertiza tehnică a monumentului construit înttre anii 1834 și 1841 a fost făcută în 2018.

În paralel, Primăria pregătește și modernizarea parcului Copou prin intermediul unui proiect cu fonduri europene. Investiția a fost estimată la peste 26 milioane lei (inclusiv TVA).

Proiectul prevede reabilitarea aleilor, conservarea Teiului lui Eminescu, reconstrucția foișorului fanfarei cu o capacitate mai mare, reorganizarea compoziției obiectelor de artă și restaurarea acestora, reabilitarea Aleii Junimiștilor, dotarea cu mobilier urban adecvat (bănci, coșuri de gunoi, mese de șah etc.), înființarea unui Teatru de Vară în zona Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, reabilitarea sistemelor de canalizare, realizarea unui sistem de irigare îngropat și computerizat, înființarea unei peluze rezistente la călcare și umbrire, modernizarea sistemului de iluminat funcțional și arhitectural, completarea lipsurilor vegetale.

Continue Reading

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top