Connect with us

Podu Iloaiei: semafoarele vor fi instalate la un an de la primele teste

trafic podu iloaiei

Local

Podu Iloaiei: semafoarele vor fi instalate la un an de la primele teste

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP) a anunțat că a primit aviz favorabil de la Poliția Rutieră pentru montarea de semafoare pe drumul european E583 în Podu Iloaiei – zonă cunoscută pentru pentru ambuteiaje majore în special în zilele de weekend. Anul trecut, în luna iulie, DRPD a testat această soluție la propunerea societății civile.

Potrivit avizului, semafoarele din cele trei intersecții vor fi corelate în sistem „undă verde”, sistemul urmând a fi prevăzut cu mod de funcționare „galben intermitent” – regim de avarie, în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor de semaforizare. Corpurile semafoarelor vor fi prevăzute cu sisteme de iluminat de tip LED, timpii de semaforizare urmând a fi stabiliți în funcție de valorile actuale ale traficului de pe traseul drumului național.

semafoare podu iloaiei

Potrivit DRDP, în perioada următoare, antreprenorul va întocmi documentația de instituire a restricțiilor de circulație și va trece la execuția lucrărilor, conform ordinului de începere.

semafoare podu iloaiei

„Testarea sistemului provizoriu de semaforizare a fost efectuată în vara anului trecut, timp de trei zile (14, 16 și 17 iulie 2023) și a vizat principalele intersecții din oraș (cu Str. Petru Rareș și cu Str. Cuza Vodă și Str. Traian, în zona Primăriei), în proiect fiind inclusă și semaforizarea intersecției cu DJ 281, spre Erbiceni”, se arată într-o informare a DRDP.

semafoare podu iloaiei

La teste, din punct de vedere tehnic, s-a remarcat o reducere cu aproximativ 60% a timpilor de așteptare (de la 40-50 de minute la aprox. 15 minute) în după-amiaza zilelor de vineri și de duminică și cu 46% în dimineața zilei de luni, când în localitate este organizat târgul săptămânal, cu timpi de semaforizare de 90 – 120 sec. pentru autovehicule și de 20-40 sec. pentru pietoni.

  • Semaforizarea acestor intersecții reprezintă o soluție intermediară pe termen scurt pentru reducerea timpilor de traversare a localității Podu Iloaiei, având în vedere ambuteiajele create. Aceasta este premergătoare celorlalte soluții pe termen mediu și lung avute în vedere de DRDP Iași, respectiv construirea unei variante ocolitoare, construirea de pasaje pietonale sau Autostrada A8, Ungheni – Tg. Neamț – DRDP Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top