Connect with us

Cât vor încasa proprietarii care vor fi expropriați pentru construirea drumului ocolitor de la Podu Iloaiei

trafic podu iloaiei

Proiecte publice

Cât vor încasa proprietarii care vor fi expropriați pentru construirea drumului ocolitor de la Podu Iloaiei

Proiectul drumului ocolitor de la Podu Iloaiei, prin zona de sud a localității, încă se zbate la nivel de obținere a avizelor. Inițiat de mai mulți ani, proiectul nu a ieșit încă din chinurile întocmirii studiului de fezabilitate, deși e vorba despre un drum care are doar 4,3 km.

În procesul de obținere a acestor avize, ocazional, în funcție de nivelul de transparență al avizatorului, „transpiră” public informații din documentația tehnică. Conform unui act oficial consultat de APIX.ro, proprietarii terenurile care vor fi afectați de construirea drumului vor fi despăgubiți cu o sumă totală de 7 milioane lei. La acești bani se adaugă alte 2 milioane lei – bani alocați pentru relocarea unor rețele de utilități.

centura podu iloaiei
Traseul drumului ocolitor: întârzieri în finalizarea studiului s-au datorat și unei soluții adoptate pe ultima sută de metri, respectiv mutarea intersecției cu drumul european astfel încât să coincidă cu zona din care este prevăzută o legătură rutieră spre viitoarea autostradă A8

Investiția pentru amenajarea drumului de 4,3 km ajunge la circa 60 milioane lei. Drumul va avea 2 benzi (o singură bandă pe sens), cu o lăţime a platformei de 12 m, în condiţiile în care partea carosabilă va avea 7 m, iar acostamentele câte 2,50 m. Potrivit documentelor consultate de APIX.ro, printre instituțiile rămase să elibereze avizul se numără: CFR, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad sau Agenția pentru Protecția Mediului.

După ce vor fi obținute toate avizele, studiul de fezabilitate va fi supus aprobării Direcției Regionale de Drumuri și Poduri. Ulterior, va fi întocmit un Raport de audit privind siguranța rutieră și, în final, proiectul trebuie aprobat și de conducerea CNAIR. În prezent, nu există un calendar precis pentru amenajarea acestui drum, cu toate că proiectul a fost inițiat de circa 4 ani.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top