Connect with us

SCHIȚĂ Unde va fi construit noul stadion al Iașului

ses bahlui iasi

Proiecte publice

SCHIȚĂ Unde va fi construit noul stadion al Iașului

Noul stadion va fi construit pe șes Bahlui, în imediata apropiere a complexului ERA. Pentru acest obiectiv, Primăria a alocat un teren în interiorul unei parcele de 45 ha, suprafața fiind bine cunoscută ieșenilor întrucât aici a avut loc una dintre edițiile „Afterhills”, scrie „Ziarul de Iași”.

Primăria are la dispoziție 100 milioane lei pentru a începe lucrările, bani pe care i-a împrumutat de la BRD. Necesarul de finanțare este de patru ori mai mare, dar municipalitatea speră să atragă bani inclusiv de la bugetul de stat. Deocamdată, trebuie revizuit și actualizat proiectul tehnic, urmând a fi lansată o procedură de achiziție publică în acest sens.

schita amplasament stadion iasi
Schița amplasamentului unde va fi construit stadionul

Terenul de 45 ha face parte dintr-un lot de 5 parcele pe care Primăria și le-a adjudecat în urma unui proces cu Primăria Miroslava. În total, municipalitatea deține peste 110 hectare în zona șes Bahlui – Cicoarei. De remarcat că drumul de pe latura estică a amplasamentului stadionului va fi construit de investitorul Prime Kapital de la complexul ERA, un protocol în acest sens fiind în curs de semnare – însă, drumul va avea doar 2 benzi de circulație (una pe sens).

terenuri primaria iasi ses bahlui
Terenurile evidențiate cu roșu, care însumează peste 111 ha, sunt în proprietatea Primăriei. Celelalte 10 ha fac parte, cel mai probabil, din parcela marcată cu albastru (la momentul procesului, cele 10 ha nu erau intabulate)

În prezent, singura conexiune cu drumul european de la amplasament este pe lângă complexul ERA, pe infrastructura deja realizată. În schimb, latura sudică coincide cu traseul variantei ocolitoare de trafic ușor, Uricani – Cicoarei, proiect aflat în ultima fază de avizare a studiului de fezabilitate. Centura „ușoară” va asigura acces la amplasamentul stadionului dinspre zonele Dacia, Alexandru, Galata, Mircea și Nicolina. Pe capătul vestic, drumul Uricani – Cicoarei va asigura accesul către varianta de trafic greu și, mai departe, spre Europeană, cu ieșire în zona Metro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top