Connect with us

Un pod rutier construit în urmă cu 70 de ani va fi demolat și reconstruit

pod carniceni popricani iasi

Proiecte publice

Un pod rutier construit în urmă cu 70 de ani va fi demolat și reconstruit

Un pod rutier din județ, din extravilanul comunei Popricani, amplasat peste scurgerea Cârniceni pe DN 24C, va fi demolat și reconstruit. Proiectul este gestionat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) și a intrat pe ultima sută de metri în procesul de avizare.

Actualul pod a fost construit acum aproape 70 de ani, conform documentație consultate de APIX.ro. Cu o lungime de circa 20 metri, podul din beton armat nu a fost niciodată reabilitat, aspect ce a determinat o stare avansată de degradare.

amplasare pod carniceni popricani iasi
Amplasarea podului

„Cadrul prezintă suprafețe umede, infiltrații, carbonatări, suprafețe degradate de beton (beton exfoliat, desprins) cu armătura corodată și vizibilă. Consolele trotuarelor sunt degradate. Gurile de scurgere metalice sunt ruginite și fără tub prelungitor”, sunt doar câteva dintre deficiențele actualului pod.

Podul a fost expertizat în anul 2018 și încă de atunci s-a stabilit că trebuie intervenit, dar abia în cursul acestui an au început demersurile pentru autorizarea unui proiect în acest sens. Deocamdată, nu este clar necesarul de finanțare, urmând ca această sumă să fie înaintată de proiectant odată cu documentația tehnică.

„Având în vedere starea avansată și gravitatea proceselor de degradare constatate, se impune demolarea podului existent și construirea unui pod nou care să asigure condiții optime de exploatare în condiții de siguranță a circulației rutiere pe podul de pe DN 24C, la km 8+750”, se mai precizează în proiect.

Odată ce vor fi obținute avizele necesare, iar investiția va fi aprobată la nivelul DRDP, va putea fi lansată licitația de execuție a lucrărilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top