Connect with us

Miroslava crește la 25 de ani perioada de concesionare a unui teren pentru atragerea de investitori în energie verde

panouri fotovoltaice

Local

Miroslava crește la 25 de ani perioada de concesionare a unui teren pentru atragerea de investitori în energie verde

Primăria Miroslava a crescut de la 10 la 25 de ani perioada de concesionare a unui teren de 2,2 hectare, rezervat pentru o investiție în amenajarea unui parc fotovoltaic. O licitație în acest sens a fost organizată deja de către autoritatea locală, dar a fost anulată întrucât a fost un singur ofertant.

Din informațiile APIX.ro, firma interesată este o societate din Piatra Neamț (5 AM Power Generations SRL), companie recent înființată cu obiectul de activitate „producție de energie electrică”. Firma este cea care a solicitat prelungirea perioadei având în vedere că valoarea investiției se ridică între 700.000 euro și 1,8 milioane euro.

schita amplasament parc fotovoltaic miroslava
Terenul propus de Primăria Miroslava pentru amenajarea unui parc fotovoltaic

„Se aprobă durata contractului de concesiune la 25 de ani, începând cu data semnării contractului de către părți, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, în condițiile legii”, se arată într-o hotărâre adoptată recent de Consiliul Local Miroslava. Perioada coincide cu durata medie estimată de funcționare a unui parc fotovoltaic.

APIX.ro a scris la finalul anului trecut despre intenția Primăriei Miroslava de a concesiona suprafața. „Se aprobă prețul de pornire la licitație, reprezentând contravaloarea redevență, de 43.560 lei/an pentru întreaga suprafață”, se preciza în hotărârea CL Miroslava, prin intermediul căreia a fost decisă concesionarea.

Potrivit raportului de evaluare realizat în luna octombrie, valoarea de piață a terenului a fost stabilită la 1,1 milioane lei (219.316 euro, respectiv 1 euro/mp). Astfel de investiții, de amenajarea a unor parcuri fotovoltaice sau parcuri eoliene, au început să fie implementate în județ într-un ritm alert în ultimii ani, la Iași făcându-și apariția companii puternice din țară sau din străinătate cu activități în acest domeniu. Printre investitori se numără, Rinat Ahmetov, Shikun Binui (cel mai mare constructor din Israel), grupul german VSB (care gestionează parcuri cu 655 de turbine eoliene și 58 de parcuri solare), francezii de la Solveo sau americanii de la Tejas.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top