Connect with us

Primăria Miroslava scoate la licitație 2,2 hectare [1 euro/mp] pentru o investiție privată

Investiții private

Primăria Miroslava scoate la licitație 2,2 hectare [1 euro/mp] pentru o investiție privată

Primăria Miroslava va scoate la licitație (concesiune) o suprafață de 219.316 mp, conform unei hotărâri recente a Consiliului Local, iar scopul este atragerea unui investitor care să amenajeze un parc fotovoltaic.

Contractul de concesiune va fi semnat pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire – de regulă, perioada minimă de viață pentru un parc fotovoltaic este de 20 de ani. „Se aprobă prețul de pornire la licitație, reprezentând contravaloarea redevență, de 43.560 lei/an pentru întreaga suprafață”, se arată în hotărârea CL Miroslava.

Terenul se află pe raza localității Brătuleni, în apropiere de parcul industrial

Potrivit raportului de evaluare realizat în luna octombrie, valoarea de piață a terenului a fost stabilită la 1,1 milioane lei (219.316 euro, respectiv 1 euro/mp). Decizia CL Miroslava a fost adoptată la finalul lunii octombrie 2023, dar Primăria nu a publicat încă anunțul de licitație – nici pe site-ul oficial și nici în Monitorul Oficial.

În ultimii trei ani, proiectele cu energie verde au luat avânt la Iași. Foarte mulți investitori, în special din străinătate, și-au îndreptat atenția spre județ și au demarat investiții de sute de milioane de euro. Printre investitori se numără miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, Shikun Binui (cel mai mare constructor din Israel), grupul german VSB (care gestionează parcuri cu 655 de turbine eoliene și 58 de parcuri solare) și americanii de la Tejas.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top