Connect with us

Pont pentru investitorii din Galata: un important drum va fi modernizat

Proiecte publice

Pont pentru investitorii din Galata: un important drum va fi modernizat

Municipalitatea pregătește reabilitarea unei importante artere de circulație: șos. Iași – Voinești. Valoarea investiției va ajunge la circa 14 milioane lei, iar proiectul va fi implementat în parteneriat cu Primăria Miroslava.

Reabilitarea acestei șosele este importantă având în vedere dezvoltarea alertă de pe platoul Galata (T45), unde au fost deja construite câteva zeci de blocuri și urmează alte câteva zeci. Foarte mulți investitori s-au îndreptat spre această zonă în ultimii doi ani și au achiziționat terenuri având în vedere potențialul de dezvoltare.

Aici este zona cu cea mai dinamică dezvoltare:

Modernizarea arterei de circulație vine la „pachet” cu asigurarea de către Primăria Iași a unei noi rute de transport public, care va lega Iașul de Miroslava, cea mai bogată comună din România, comună ce a ajuns să numere peste 22.000 de locuitori, iar foarte mulți dintre aceștia studiază sau lucrează pe raza municipiului.

După mai bine de 10 ani de stagnări, ideea unei Zone Metropolitane nu mai reprezintă un moft, ci mai degrabă o necesitate. În viitorul apropiat, comunele din jurul Iașului vor deveni, probabil, suburbii ale Iașului: Miroslava, Valea Lupului, Rediu, Ciurea sau Tomești. O nouă organizare administrativă a municipiului Iași se impune de la sine, singura problemă fiind politicul care întârzie să o pună în aplicare. Rezervele de teren ale Iașului se împuținează pe zi ce trece și în loc să se gândească o dezvoltare la nivelul ZMI, autoritățile locale de la Iași și comunele limitrofe își văd fiecare de „curtea” lor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top