Connect with us

Pregătiri pentru refacerea podului rutier din zona Podului de Piatră: investiția trece pragul de 15 milioane lei

Proiecte publice

Pregătiri pentru refacerea podului rutier din zona Podului de Piatră: investiția trece pragul de 15 milioane lei

Consiliul Local (CL) va aproba în plenul din 24 noiembrie indicatorii tehnico-economici privind reabilitarea Podului Nicolae Iorga, așa cum este cunoscută supratraversarea rutieră a râului Bahlui, din zona Podului de Piatră, care face legătură între mai multe artere importante de circulație din punct de vedere al fluxului de mașini.

Proiectul de reabilitare a podului Nicolae Iorga are o valoare estimată la 15,2 milioane lei (fără TVA), în condițiile în care lucrările de construcții și montaj vor fi de 12,1 milioane lei.

Indicatorii tehnici vizează reparații la infrastructuri, consolidarea suprastructurii, refacerea căii pe pod (1.100 mp), refacerea liniei de tramvai (110 ml), realizarea structurii rutiere pe rampe de acces (2.600 mp) și refacerea trotuarelor (550 mp). Termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni, de la data semnării unui contract în acest sens.

Potrivit documentației tehnice, podul a fost construit în anul 1971 și se află în exploatare de peste 50 de ani. „În această perioadă de timp, podul a suferit o serie de procese de degradare, atât la nivelul căii, a structurii de rezistență a suprastructurii și infrastructurii podului, cât și la nivelul albiei și a malurilor râului Bahlui”, se arată în studiul de fezabilitate realizat la comanda Primăriei de către firma Pod Proiect SRL.

Odată aprobată documentația tehnică, Primăria va trebui să identifice o sursă de finanțare pentru realizarea proiectului și ulterior să lanseze licitația de lucrări.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top