Connect with us

Primăria va interzice circulația mașinilor-școală și vehiculelor grele la ore de vârf

Trafic

Primăria va interzice circulația mașinilor-școală și vehiculelor grele la ore de vârf

Municipalitatea ieșeană va interzice, la orele de vârf, circulația mașinilor-școală și a vehiculelor grele pe 14 străzi și bulevarde principale de pe raza orașului. Măsura face obiectul unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, document ce se află, deocamdată, în dezbatere publică.

Primăria are în vedere intervalele orare 7.00 – 9.00 și 15.30 – 18.00, iar arterele de circulație sunt Calea Chişinăului, bd. Tudor Vladimirescu, şos. Nicolina, str. Palat, str. Anastasie Panu, str. Elena Doamna, str. Cerna, bd. Poitiers, str. Bucium, bd. Socola, bd. Independenţei, bd. Carol I, str. Păcurari şi şos. Păcurari.

„Maşinile şcoală se deplasează în ritmul lor, cu viteze mici de 10 – 20 km/h, de multe ori pe banda a doua, deoarece prima bandă este ocupată sau doresc să vireze la stânga, încearcă să realizeze parcări laterale la orele de vârf ale traficului, pe bulevardele cele mai aglomerate, instructorul intervenind în manevrarea volanului, semn că elevul nu stăpâneşte controlul vehiculului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Mașinile-școală vor putea circula la orele de vârf doar dacă sunt conduse de instructor, în caz contrar acestea vor fi direcționate spre străzi secundare.

Un argument adus de Primărie constă în faptul că, deseori, mașinile-școală conduse de elevi provoacă blocaje în trafic, la orele de vârf, în sensuri giratorii şi pe bulevardele cele mai importante ale Iaşului.

„Acelaşi tip de blocaje este generat şi de maşinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilaje de construcţii, camioane, remorci şi semiremorci”, se mai arată în proiect, circulația acestor vehicule urmând, de asemenea, să fie interzisă la orele de vârf pe străzile menționate mai sus.

Cei interesaţi de măsura propusă de Primărie pot trimite propuneri, sugestii sau opinii în termen de 10 zile, atât la sediul municipalităţii, cât şi pe adresa de mail informatii@primaria-iasi.ro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top