Connect with us

Primarul anunță realizarea unei machete a orașului

Macheta metropolei Shanghai

Proiecte publice

Primarul anunță realizarea unei machete a orașului

În timpul dezbaterilor legate de extinderea Palas, primarul Mihai Chirica și-a asumat un proiect pentru anul viitor: realizarea unei machete a orașului.

O astfel de machetă a fost solicitată de către unii arhitecți în contextul dezvoltării Palas, iar, din discuții a reieșit că, de fapt, o astfel de solicitare a fost formulată de Comisia de monumente istorice. Numai că, această Comisie nu a solicitat o machetă strict cu zona de dezvoltare a Palas, ci cu întreg centrul istoric.

„Având în vedere complexitatea întregii zonei centrale, o machetă care să prezinte foarte fidel necesită un efort absolut uriaș pe care trebuie să și-l asume orașul în momentul generării unui Plan Urbanistic General. Există deschidere în acest sens, dar pentru a o face la nivelul de precizie, cerem măsurători, date, o serie de elemente care solicită la rândul lor un timp. În momentul stabilirii arhitecturii clădirilor, va fi realizată o machetă care să prezinte în detaliu, acest proiect de arhitectură (pentru Palas, n.r.) nu există acum”, a declarat arhitectul Matei Bogoescu, unul dintre arhitecții implicați în proiectarea dezvoltării Palas.

Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii legată de Palas care a avut loc pe 10 decembrie la Primărie. Unul dintre arhitecții prezenți a solicitat o astfel de machetă, iar ideea a fost reiterată și întărită de arhitectul Gheorghe Hereș care a povestit experiența lui cu o machetă a metropolei Shanghai – o machetă de mari dimensiuni. Arhitectul Hereș a „smuls” de la primar un angajament:

Domnule Hereș, aveți promisiunea mea că pentru bugetul anului viitor facem macheta orașului în 1 la 5.000”, a intervenit primarul.

Angajamentul edilului a fost salutat de ceilalți arhitecți prezenți, arhitectul Nicolae Munteanu afirmând că este „o idee genială”.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top