Connect with us

Primarul anunță realizarea unei machete a orașului

Macheta metropolei Shanghai

Proiecte publice

Primarul anunță realizarea unei machete a orașului

În timpul dezbaterilor legate de extinderea Palas, primarul Mihai Chirica și-a asumat un proiect pentru anul viitor: realizarea unei machete a orașului.

O astfel de machetă a fost solicitată de către unii arhitecți în contextul dezvoltării Palas, iar, din discuții a reieșit că, de fapt, o astfel de solicitare a fost formulată de Comisia de monumente istorice. Numai că, această Comisie nu a solicitat o machetă strict cu zona de dezvoltare a Palas, ci cu întreg centrul istoric.

„Având în vedere complexitatea întregii zonei centrale, o machetă care să prezinte foarte fidel necesită un efort absolut uriaș pe care trebuie să și-l asume orașul în momentul generării unui Plan Urbanistic General. Există deschidere în acest sens, dar pentru a o face la nivelul de precizie, cerem măsurători, date, o serie de elemente care solicită la rândul lor un timp. În momentul stabilirii arhitecturii clădirilor, va fi realizată o machetă care să prezinte în detaliu, acest proiect de arhitectură (pentru Palas, n.r.) nu există acum”, a declarat arhitectul Matei Bogoescu, unul dintre arhitecții implicați în proiectarea dezvoltării Palas.

Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii legată de Palas care a avut loc pe 10 decembrie la Primărie. Unul dintre arhitecții prezenți a solicitat o astfel de machetă, iar ideea a fost reiterată și întărită de arhitectul Gheorghe Hereș care a povestit experiența lui cu o machetă a metropolei Shanghai – o machetă de mari dimensiuni. Arhitectul Hereș a „smuls” de la primar un angajament:

Domnule Hereș, aveți promisiunea mea că pentru bugetul anului viitor facem macheta orașului în 1 la 5.000”, a intervenit primarul.

Angajamentul edilului a fost salutat de ceilalți arhitecți prezenți, arhitectul Nicolae Munteanu afirmând că este „o idee genială”.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top