Connect with us

Primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani a fost deschis: un ieșean a gestionat proiectul

Național

Primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani a fost deschis: un ieșean a gestionat proiectul

Aeroportul Brașov-Ghimbav, primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani, a fost inaugurat joi dimineață, relatează presa centrală. Potrivit G4Media.ro, zborul inaugural, o cursă simbolică, a aparținut Tarom, pe ruta București-Brașov, iar la manșa avionului a fost Cătălin Prunariu, fiul singurului cosmonaut român, Dumitru Prunariu.

Proiectul de construire a Aeroportului Brașov a fost coordonat de Alexandru Anghel, fost director și președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului din Iași. Anghel este, în prezent, director general al aerogării brașovene.

Primele curse regulate le are compania Dan Air, cu zboruri programate joi spre Stuttgart și Nurnberg, treptat urmând a fi introduse și alte destinații internaționale. WIZZ Air va începe în august și septembrie curse spre Londra și Dortmund, a spus directorul general Alexandru Anghel. Paralela 45 are curse charter, iar conducerea aeroportului Brașov discută cu operatorii deschiderea unor curse noi spre Paris, Budapesta și Tel Aviv.

Citește mai multe despre inaugurarea aeroportului Brașov-Ghimbav pe G4Media.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Național

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top