Connect with us

Primul semestru 2020: Investițiile imobiliare au crescut cu 17%

Studii și analize

Primul semestru 2020: Investițiile imobiliare au crescut cu 17%

O analiză a CBRE publicată recent arată că volumul investițiilor imobiliare din România a totalizat aproximativ 395 milioane de euro în prima jumătate a anului 2020, cu 17% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit studiului CBRE, clădirile de birouri au fost proprietăţile cele mai căutate de investitori, reprezentând 88% din volumul tranzacţionat şi alte proiecte similare sunt disponibile spre vânzare, cumulând o valoare de peste 350 milioane euro.

Analiza mai arată că, în prima jumătate a anului, valoarea medie a unei tranzacţii imobiliare a fost de 30 milioane euro, puţin peste media de 26 milioane euro înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor CBRE Research.

În ceea ce priveşte yield-urile (randamentele investiţionale), acestea au rămas stabile în primul semestru, la 7% pentru spaţiile de birouri, respectiv 7,75% pentru spaţiile industriale.

Pe segmentul spaţiilor de retail, unde apetitul investitorilor a scăzut din cauza pandemiei de COVID-19, yield-urile au continuat să crească uşor până la 7% la finalul primul semestru.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Studii și analize

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top