Connect with us

Primul semestru 2020: Investițiile imobiliare au crescut cu 17%

Studii și analize

Primul semestru 2020: Investițiile imobiliare au crescut cu 17%

O analiză a CBRE publicată recent arată că volumul investițiilor imobiliare din România a totalizat aproximativ 395 milioane de euro în prima jumătate a anului 2020, cu 17% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit studiului CBRE, clădirile de birouri au fost proprietăţile cele mai căutate de investitori, reprezentând 88% din volumul tranzacţionat şi alte proiecte similare sunt disponibile spre vânzare, cumulând o valoare de peste 350 milioane euro.

Analiza mai arată că, în prima jumătate a anului, valoarea medie a unei tranzacţii imobiliare a fost de 30 milioane euro, puţin peste media de 26 milioane euro înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor CBRE Research.

În ceea ce priveşte yield-urile (randamentele investiţionale), acestea au rămas stabile în primul semestru, la 7% pentru spaţiile de birouri, respectiv 7,75% pentru spaţiile industriale.

Pe segmentul spaţiilor de retail, unde apetitul investitorilor a scăzut din cauza pandemiei de COVID-19, yield-urile au continuat să crească uşor până la 7% la finalul primul semestru.

Articole din categoria Studii și analize

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top