Connect with us

Proiectul hotelului de lângă Primărie ajunge la Ministerul Culturii

Investiții private

Proiectul hotelului de lângă Primărie ajunge la Ministerul Culturii

Proiectul de construire a unui hotel în centrul Iașului, în apropiere de Palatul Roznovanu, va face obiectul unei discuții la nivelul Comisiei naționale de monumente istorice, conform deciziei Comisiei care funcționează la nivel regional.

Proiectul este unul mai vechi: APIX.ro a scris încă din vara anului 2019 despre intenția CCI Construct de a ridica un hotel pe str. Agatha Bârsescu nr. 13 pe un teren care are o suprafață de sub 500 mp. La acest moment, obiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) era „construirea unui imobil cu locuințe în regim hotelier și spații prestări servicii pe teren proprietate”.

Amplasamentul unde este propus hotelul

Între timp, obiectului PUZ-ului a fost schimbat în „PUZ -construire boutique hotel prin demolare clădiri anexă și extindere clădire anexă”, conform informațiilor publicate pe site-ul Comisiei zonale de monumente istorice.

Acest for a decis să înainteze documentația către Comisia de la București, care funcționează pe lângă Ministerul Culturii. Așa cum APIX.ro relata în 2019, aspectul zonei este unul dezolant, cu clădiri care prezintă risc seismic.

Pe această porțiune a str. Agatha Bârsescu, carosabilul este foarte îngust, mașinile fiind parcate de-o parte și de alta a străzii, astfel că pentru circulația în dublu sens rămâne, de fapt, o singură bandă. Nu este clar în ce măsură ar putea fi asigurate locuri de parcare pentru această investiție, în aceste condiții, ținând cont și de suprafața mică de teren de care beneficiază investitorul.

De la Primărie, CCI a obținut două certificate de urbanism: unul în noiembrie 2019 și celălalt în martie 2021.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top