Connect with us

Protest în Oancea împotriva desființării unor spații verzi

Vedere spre spațiul verde dinspre str. Oancea

Mișcări civice

Protest în Oancea împotriva desființării unor spații verzi

Peste 100 de persoane și-au anunțat prezența la un protest ce va avea loc, joi, pe esplanda Oancea. Oamenii vor să manifesteze împotriva desființării unor spații verzi aflate la intersecția străzilor Oancea și Han Tătar. Aici, pe o suprafață de circa 5.000 mp, sunt avizate două investiții imobiliare ce prevăd construirea de blocuri înalte.

Zona unde sunt prevăzute investițiile (marcaj roșu – blocuri, marcaj negru – parcări):

Terenurile sunt deținute de doi proprietari: Daniel Niculiță (marcaj albastru) și Art Residence (marcaj roșu și negru). Ambele proiecte imobiliare au trecut deja de Consiliul Local (Niculiță – în noiembrie 2017, Art Residence – în februarie 2018). Blocurile au un regim de înălțime stabilit până la opt etaje.

Pe rețeaua socială Facebook a fost creat un eveniment prin care lumea este chemată la protest.

„De ce? Ca să te bucuri de priveliștea spațiului verde crud cât încă mai există! Și ca să arătăm că ne pasă de el! Este poate singura șansă de a sensibiliza municipalitatea și a arăta că ținem mai mult la cei 30-40 de copaci și peste 2.500 mp de tăpșan decât la o parcare și blocurile turn ce ar urma să le ia locul cu toate efectele negative ce ar rezulta de aici!”, se arată în descrierea evenimentului „Împreună pentru spațiul verde – esplanada Oancea Tătărași”.

Mitingul va avea loc joi la ora 17.00, potrivit organizatorilor. Pe pagina de Facebook, până marți dimineață, peste 100 de persoane își anunțaseră prezența, iar alte circa 220 s-au arătat interesate de eveniment.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Mișcări civice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top