Connect with us

Secretar de stat la Transporturi: A13 Bacău – Brașov este prioritatea mea, singura autostradă fezabilă să treacă Carpații

Proiecte publice

Secretar de stat la Transporturi: A13 Bacău – Brașov este prioritatea mea, singura autostradă fezabilă să treacă Carpații

Județul Bacău va avea un secretar de stat la Ministerul Transporturilor (MT) care a declarat presei locale că singura autostradă fezabilă să treacă Carpații este autostrada A13 Bacău – Brașov. Declarația acestuia exclude, astfel, proiectul autostrăzii A8 Iași – Tg Mureș.

„Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Brașov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaților, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers și Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanțată din fonduri europene”, a declarat viitorul secretar de stat Constantin Gabriel Bunduc, pentru Ziarul de Bacău.

Bunduc va ajunge secretar de stat cu susținerea PSD Bacău, filială condusă de Dragoș Benea, un lider influent al PSD la nivel național care susține, de asemenea, ca autostrada Bacău – Brașov să fie cea care să lege Moldova de Transilvania. Pentru PSD Bacău a devenit deja o tradiție să aibă reprezentanți la vârf în Ministerul Transporturilor: de-a lungul anilor a avut ori ministrul, ori secretari de stat. În tot acest timp, a luat naștere proiectul autostrăzii Bacău – Brașov. Iașul a avut ultima dată un ministru la Transporturi în persoana liberalului Relu Fenechiu, care a devenit primul ministru în funcție condamnat la închisoare cu executare.

Proiectul autostrăzii Bacău – Brașov este mai puțin avansat față de cel al autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș, dar toate semnele politice indică faptul că, treptat, se va renunța la A8 și va fi promovată A13, sub privirea neputincioasă a politicienilor de Iași care se „zbat” de peste 15 ani și nu au reușit să urnească un proiect de la faza de „hârtie”. Ce nu au reușit liderii politici ieșeni în 15 ani, fac cei de la Bacău în 5 ani.

La modul în care arată acum intențiile politice de la nivel central, Iașul va rămâne, în cel mai fericit caz, cu autostrada Ungheni – Iași – Târgu Neamț, tronson care va asigura legătura cu autostrada A7 Ploiești – Pașcani și cu A13 Bacău – Brașov.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top