Connect with us

Situația spațiilor locative ale Primăriei/Câți chiriași sunt

blocuri gradinari iasi
Blocuri noi construite în Grădinari de către Primărie

Proiecte publice

Situația spațiilor locative ale Primăriei/Câți chiriași sunt

În raportul primarului pe anul 2019 apare, pentru prima dată, o situație destul de exactă a patrimoniului locativ al Primăriei Iași. În evidențele Direcției Fond Locativ (DFL), direcție a municipalității, sunt 3.382 de chiriași.

Dintre aceștia, 1.185 au contracte pentru închiriere teren (curte) aferent locuințelor vândute. În schimb, DFL are în administrate 1.676 spații, dintre care:

  • 519 locuințe sociale și de necesitate
  • 318 locuințe ANL
  • 839 locuințe convenabile

În raport se mai precizează că din numărul total de locuințe convenabile, 152 sunt spații de locuit construite din fondul de stat (situate în blocuri), 435 sunt spații de locuit trecute în fondul de stat (case naționalizate), iar 252 sunt locuințe proprietate privată a Consiliului Local (230 apartamente și 22 case).

În prezent este în curs de implementare un proiect în urma căruia vor fi amenajate 72 de apartamente, în blocuri noi în zona Grădinari (vezi stadiul lucrărilor). În aceeași zonă, vor mai fi amenajate 32 de apartamente în două tronsoane de bloc, locuințe ce sunt destinate tinerilor specialiști din sistemul sanitar.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top