Connect with us

Situație fără precedent: Peste 35 de zboruri vor fi anulate la Aeroportul Iași

Utile

Situație fără precedent: Peste 35 de zboruri vor fi anulate la Aeroportul Iași

Wizz Air și Austrian Airlines au anunțat Aeroportul Iași că au anulat, pentru perioada 9 31 martie, un număr total de 35 de zboruri înspre și dinspre Iași. În cazul Wizz Air este vorba despre curse spre Italia, iar în ceea ce privește Austrian este vorba despre cursa spre Viena.

De remarcat că aceste notificări nu cuprind toate cursele operate de Wizz Air către Italia și nici pe cele operate de Blue Air. În context, amintim că Guvernul a decis azi-noapte anularea tuturor zborurilor înspre și dinspre Italia. Astfel, numărul de curse anulate la Iași va crește semnificativ (vezi situația la finalul textului).

„Încă nu am avem notificări privind decizia de aseară a guvernului, Aeroportul este ultimul informat în acest sens. Guvernul trebuie să informeze operatorii, iar companiile ne anunță pe noi. Dacă un operator efectuează zborul de la Roma spre Iași și ajunge la Iași eu nu pot să-l țin în aer, trebuie să aterizeze”, a declarat pentru APIX.ro Cătălin Bulgariu.

Anularea zborurilor va aduce pierderi semnificative la aerogara ieșeană, în condițiile în care doar pentru 22 de zboruri (cât erau anulate inițial doar de Wizz Air), conducerea aeroportului ieșean estima o scădere a traficului cu peste 7.000 de pasageri.

Măsură de anulare a tuturor zborurilor înspre și dinspre Italia intră în vigoare astăzi la ora 12.00 și este valabilă până pe 23 martie.

Cum se prezintă situația în perioada 9 – 15 martie la Aeroportul Iași:

Datele au fost colectate de pe site-ul Aeroportului în dimineața zilei de 9 martie, cu mențiunea că situația nu cuprinde și toate zborurile anulate de către Wizz Air anterior și care au fost scoase deja din orar și nici pe cele operate de Austrian Airlines

Vom reveni cu informații

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

To Top