Connect with us

Spitalul de Recuperare va fi extins: va fi construit un nou centru

spitalul de recuperare iasi

Proiecte publice

Spitalul de Recuperare va fi extins: va fi construit un nou centru

Primăria Iași pregătește depunerea unui proiect privind extinderea Spitalului de Recuperare cu scopul de a înființa un Centru de audiofonologie și vestibulogie: va fi ridicată o construcție nouă și va fi dotat ambulatoriul clinic.

Deocamdată, municipalitatea a încheiat un contract de consultanță cu Avensa Consulting, firmă care, pentru suma de 110.000 lei, va întocmi documentația necesară și va actualiza un studiu de fezabilitate existent – investiția figurează și în lista extinsă de proiecte prioritare ale Primăriei incluse în Strategia integrată de dezvoltare urbană (SIDU).

Intenția Primăriei este de a accesa fondurile necesare extinderii spitalului fie în cadrul unui program european (Programul Sănătate), fie în cadrul unui program național care urmează a fi lansat de guvern, respectiv pentru investiții in infrastructura unităților spitalicești. Astfel, Avensa va preda două documentații: una pentru programul UE (termen 2 luni) și cealalată pentru cel național (termen 4 luni).

Conform Primăriei, Spitalul de Recuperare are 530 de paturi, 250 de cadre medicale (asistenți medicale, kinetoterapueți, biologi, biochimiști) și 210 medici pe 8 specializări. „Conducerea acestui spital a identificat nevoia de construire a unui centru de audiofonologie și vestibulogie în cadrul unității”, se arată în caietul de sarcini aferent achiziției serviciilor de consultanță.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top