Connect with us

Conest a luat contractul pentru modernizarea Spitalului de Recuperare

spitalul de recuperare iasi

Proiecte publice

Conest a luat contractul pentru modernizarea Spitalului de Recuperare

Principala firmă abonată la banii Primăriei Iași, Conest, și-a mai adjudecat un contract de lucrări: modernizarea Spitalului de Recuperare, proiect finanțat cu fonduri europene.

Inițial, de lucrare s-a ocupat o firmă italiană, dar municipalitatea a reziliat contractul, nemulțumită de ritmul lucrărilor. În octombrie 2019, Primăria a acuzat „deficiențe grave în derularea lucrărilor”.

Noul contract de lucrări a fost atribuit către asociere Conest – Clima Therm Center, iar valoarea totală a proiectului de finanțare trece pragul de 23 milioane lei, inclusiv TVA.

Lucrările de eficientizare energetică a clădirii includ termoizolarea anvelopei clădirii și repararea trotuarelor, eficientizarea sistemului actual de producere a energiei pentru încălzire/răcire și sisteme energie regenerabilă, îmbunătățirea randamentului aferent instalației de încălzire și răcire, înlocuirea instalației de distribuție între punctul termic și tronsonul B și a distribuției principale din subsol și a coloanelor, modernizarea sistemului de acționare și ghidaj al lifturilor, realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii, înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi cu led etc.

În prezent, la Spitalul de Recuperare sunt în desfășurare lucrări de reparații capitale la etajele 3, 4 și 5 din Corpul C al unității medicale, precum și lucrări de modernizare a instalațiilor electrice și a sistemului de alarmare la incendii, toate acestea fiind susținute cu fonduri alocate de la bugetul local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top