Connect with us

Tot ce trebuie să știi despre situația actuală a zborurilor externe de la Aeroportul Iași

FOTO: Aeroportul Internațional Iași

Utile

Tot ce trebuie să știi despre situația actuală a zborurilor externe de la Aeroportul Iași

Anunțul Wizz Air de introducerea a încă 4 zboruri externe de la Aeroportul Iași, prin alocarea unei noi aeronave, a mărit numărul actual de curse externe la 22. Deocamdată, dintre acestea, 19 sunt disponibile acum, conform verificărilor făcute de către APIX.ro pe site-ul Aeroportului Iași și al operatorilor aerieni care au curse de la Iași.

  • verifică mai jos unde poți vedea ce țări impun restricții cetățenilor care zboară din România

Cele mai multe curse sunt operate de Wizz Air: 18 destinații, cu precizarea că în cazul Romei și Veneției zborurile se fac, în ambele situații, pe două aeroporturi din zonă (Ciampino/Fiumicino și, respectiv, Treviso/Marco Polo). Wizz Air are suspendate temporar cursele spre Tel Aviv și Larnaca.

Blue Air mai operează de la Iași 6 zboruri spre destinații externe, iar 4 sunt la concurență cu Wizz Air (Bruxelles, Londra, Torino și Paris). De precizat că zborul spre Torino este suspendat în zilele de 10 și 17 august.

Austrian Airlines a păstrat zborul de la Iași spre Viena, dar acesta este în continuare suspendat până când pandemia Covid-19 va permite reluarea curselor.

Sezonier, există o singură cursă, către Heraklion, zbor care este efectuat de către doi operatori: Blue Air și Aegean.

La cursele externe se adaugă zborurile zilnice ale operatorilor spre București.

Înainte de a vă planifica vacanța, vă recomandăm să verificați, în prealabil, cel puțin patru surse de informare:

  • site-ul operatorului aerian cu care vreți să zburați (Wizz Air, Blue Air)
  • site-ul Aeroportului Iași (pentru a verifica zilele în care sunt operate zborurile spre destinația de interes și situația la zi a unei curse)
  • site-ul Ministerul Afacerilor Externe (pentru a verifica țările care impun restricții cetățenilor care vin în România – vă puteți trezi în situația în care sunteți nevoiți să stați 14 zile în izolare în țara în care ajungeți)
  • site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (pentru a verifica dacă țara în care vreți să ajungeți nu este inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic: dacă este inclusă atunci, la întoarcere, veți fi nevoiți să stați în carantină 14 zile)

Situația centralizată a curselor externe de la Aeroportul Iași:

Situație valabilă la nivelul lunii august, dar cu precizarea că unele curse pot suferi modificări – din acest motiv vă recomandăm consultarea link-urilor sus enumerate

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top