Connect with us

Tot ce trebuie să știi despre situația actuală a zborurilor externe de la Aeroportul Iași

FOTO: Aeroportul Internațional Iași

Utile

Tot ce trebuie să știi despre situația actuală a zborurilor externe de la Aeroportul Iași

Anunțul Wizz Air de introducerea a încă 4 zboruri externe de la Aeroportul Iași, prin alocarea unei noi aeronave, a mărit numărul actual de curse externe la 22. Deocamdată, dintre acestea, 19 sunt disponibile acum, conform verificărilor făcute de către APIX.ro pe site-ul Aeroportului Iași și al operatorilor aerieni care au curse de la Iași.

  • verifică mai jos unde poți vedea ce țări impun restricții cetățenilor care zboară din România

Cele mai multe curse sunt operate de Wizz Air: 18 destinații, cu precizarea că în cazul Romei și Veneției zborurile se fac, în ambele situații, pe două aeroporturi din zonă (Ciampino/Fiumicino și, respectiv, Treviso/Marco Polo). Wizz Air are suspendate temporar cursele spre Tel Aviv și Larnaca.

Blue Air mai operează de la Iași 6 zboruri spre destinații externe, iar 4 sunt la concurență cu Wizz Air (Bruxelles, Londra, Torino și Paris). De precizat că zborul spre Torino este suspendat în zilele de 10 și 17 august.

Austrian Airlines a păstrat zborul de la Iași spre Viena, dar acesta este în continuare suspendat până când pandemia Covid-19 va permite reluarea curselor.

Sezonier, există o singură cursă, către Heraklion, zbor care este efectuat de către doi operatori: Blue Air și Aegean.

La cursele externe se adaugă zborurile zilnice ale operatorilor spre București.

Înainte de a vă planifica vacanța, vă recomandăm să verificați, în prealabil, cel puțin patru surse de informare:

  • site-ul operatorului aerian cu care vreți să zburați (Wizz Air, Blue Air)
  • site-ul Aeroportului Iași (pentru a verifica zilele în care sunt operate zborurile spre destinația de interes și situația la zi a unei curse)
  • site-ul Ministerul Afacerilor Externe (pentru a verifica țările care impun restricții cetățenilor care vin în România – vă puteți trezi în situația în care sunteți nevoiți să stați 14 zile în izolare în țara în care ajungeți)
  • site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (pentru a verifica dacă țara în care vreți să ajungeți nu este inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic: dacă este inclusă atunci, la întoarcere, veți fi nevoiți să stați în carantină 14 zile)

Situația centralizată a curselor externe de la Aeroportul Iași:

Situație valabilă la nivelul lunii august, dar cu precizarea că unele curse pot suferi modificări – din acest motiv vă recomandăm consultarea link-urilor sus enumerate

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top