Connect with us

Un nou hypermaket va fi construit în Păcurari

Investiții private

Un nou hypermaket va fi construit în Păcurari

O companie apropiată de omul de afaceri Bogdan Cihodaru a început demersurile pentru autorizarea unui proiect urbanistic în Păcurari, la limita administrativă, după zona Antibiotice. Este vorba despre un hypermarket, dar și alte funcțiuni complementare. În ultimii ani, în această zonă, au apărut blocuri de locuințe, iar, în următorii ani, dezvoltarea rezidențială va continua, având în vedere proiectele deja aprobate sau cele în curs de adoptare de către autorități.

„Construire spații comerciale și servicii, hypermaket, birouri și spații de depozitare pe teren proprietate privată conform PUZ aprobat cu HCL 498/29.12.2011”, este obiectul certificatului de urbanism 960/2022 emis de Primăria Iași luna trecută.

Actul urbanistic a fost eliberat pe numele firmei 7 Est SRL, companie care, la un moment dat, edita ziarul cu același nume. Potrivit Ministerului de Finanțe, asociatul unic al companiei este Vasile Pomârleanu, acesta fiind cunoscut ca unul dintre intermediarii afacerilor (imobiliare) derulate de Bogdan Cihodaru.

Acesta este terenul unde va fi construit un nou hypermarket

În ultimii doi ani, 7 Est a avut o cifră de afaceri egală cu zero și niciun angajat.

De remarcat că proiectul urbanistic are deja PUZ aprobat astfel că beneficiarul poate solicita emiterea autorizației de construire – acest lucru se întâmplă cu toate că planul urbanistic a fost adoptat de Consiliul Local cu mai bine de 10 ani în urmă, iar, în alte cazuri, la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții, Primăria nu a dat curs unor cereri similare decât după ce proiectul a fost (re)analizat.

Planul urbanistic din 2011, aprobat de consilierii local, viza un teren cu o suprafață de 30.291 mp, teren obținut în urma unui contract de cesiune de drepturi. La vremea respectivă, hotărârea de Consiliul Local a fost adoptată la cererea lui „Cihodaru Bogdan și Baluțescu Nicolae”, după cum se precizează în nota de fundamentare a deciziei care a fost adoptată cu două zile înainte de Revelionul anului 2012.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top