Connect with us

Un palat din centrul Iașului va fi transformat în restaurant

Investiții private

Un palat din centrul Iașului va fi transformat în restaurant

Primăria Iași a dat, recent, undă verde unei firme (Dipal Construct SRL) pentru a schimba destinația unei cunoscute clădiri-monument istoric din centrul Iașului (Palatul Ghica de pe str. Gavriil Musicescu) din spațiu de locuit în restaurant.

„Se propune schimbarea destinației construcției din spațiu de locuit în restaurant – capacitate maximă de 150 de persoane. Spațiile interioare vor suferi modificări de funcțiune și compartimentări ușoare care nu presupun intervenții la nivelul structurii și nici intervenții asupra amenajărilor exterioare și sistematizării verticale”, se precizează în autorizația emisă de Primărie.

Potrivit sursei citate, suprafața construită și cea desfășurată nu vor suferi modificări (401 mp și, respectiv, 851 mp), în timp ce aria utilă va fi de 550 mp. Regimul de înălțime al clădirii va rămâne cu beci parțial, parter și un etaj. Proprietarul va amenaja 11 locuri de parcare.

  • Despre istoricul Palatului Ghica de pe str. Musicescu vă recomandăm un articol scris de Sorin Semeniuc în Dilema Veche

Dipal Construct SRL este deținută de o firmă din Israel: Y.D. Barazini LTD, dar administratorul este Ioan Marian Pascal. Domeniul preponderent de activitate al societății este de agenție imobiliară.

De la înființare, în 2009, și până în 2018, firma nu a avut deloc încasări (cifra de afaceri a fost zero în fiecare an). În schimb, în 2019, cifra de afaceri a sărit la aproape 430.000 lei cu un profit de aproape 275.000 lei. Ulterior, în 2020, firma a avut un rulaj de aproape 600.000 lei cu un profit de circa 360.000 lei pentru ca, în 2021, cifra de afaceri să ajungă la aproximativ 62.000lei și să înregistreze o pierdere de aproape 90.000 lei. Maximul de angajați pe care l-a avut societatea a fost de doi salariați (2016), în restul anilor având un singur angajat sau niciunul.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top