Connect with us

Un om de afaceri din Iași a cumpărat o fabrică din Craiova de la polonezi

Investiții private

Un om de afaceri din Iași a cumpărat o fabrică din Craiova de la polonezi

Producătorul de acoperişuri din ţiglă metalică Carretta din Iaşi a cumpărat o fabrică de acoperişuri din Craiova de la grupul polonez Viking Pruszynski, marcând o tranzacţie im­portantă prin care o companie româ­nească preia o fabrică de la o com­panie multinaţională, scrie Zf.ro.

„Anul acesta am achiziţionat o fa­brică de acoperişuri de la un concu­rent din piaţă şi a fost o decizie strate­gică pentru că aveam costuri foarte mari în zona de sud şi sud-vest. Achi­ziţia acestei fabrici mă ajută foarte mult pe partea de logistică şi termene de livrare pentru parteneri şi pentru clientul final“, a explicat Ciprian Marcu, fondator şi CEO, Caretta, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Concurentul despre care vorbeş­te Ciprian Marcu este grupul polonez Viking Pruszynski, iar fabrica achizi­ţionată va mări capacitatea de pro­duc­ţie Caretta pe ţiglă metalică cu 40%. Compania ieşeană a preluat în acelaşi timp circa 15 angajaţi şi un portofoliu de parteneri din zonele de sud şi sud-vest ale ţării.

„Am preluat, au fost mai multe modificări de făcut, a fost o altă orga­nizare. Noi suntem foarte avansaţi pe zona de digitalizare şi am fost nevoiţi să dezvoltăm şi acolo pentru că la acest moment alegem dacă trimitem comenzile la Craiova sau Iaşi, totul fiind digital“.

Citește articolul integral în Ziarul Financiar

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top