Connect with us

Peste 400 de apartamente în blocuri cu 11 etaje în zona Lidl Dacia

Investiții private

Peste 400 de apartamente în blocuri cu 11 etaje în zona Lidl Dacia

Complexul de blocuri cu 11 etaje, din apropierea Lidl Dacia, va avea un număr de 440 de apartamente, iar locatarii vor beneficia de aproape 500 de locuri de parcare, potrivit unei documentații urbanistice consultate de APIX.ro.

Investitorul, firme Servrom SRL, are la dispoziție un teren cu o suprafață de peste 9.000 mp. Blocurile, 4 la număr, vor avea un regim de înălțime cu două niveluri în subsol, parter și 11 etaje. În prezent, proiectul urbanistic este în fază de avizare la instituțiile de resort.

Amplasamentul investiției – în vecinătatea a fost construit deja ansamblul Conest

Suprafața construită totală ajunge la peste 2.700 mp, iar cea desfășurată la aproape 36.000 mp. „Prin proiect se propun 2 accesuri principale. Pe latura de nord se va organiza accesul în parcarea subterană din strada Rampei, dar și un acces auto separat pentru parcajele supraterane, pe această latură fiind și un acces pietonal, atât pentru locuințe cât și pentru spațiile comerciale. Pe latura de sud, se va face acces auto din str. Tabacului pe strada Rampei pentru accesul principal pietonal”, se arată în documentația urbanistică.

Complexul va fi deservit de 479 de locuri de parcare: 440 pentru apartamente și 39 pentru spațiile comerciale.

  • Proiectul propus vizează dezvoltarea centrală a municipiului Iași, profitându-se astfel de potențialul ridicat de creștere al zonei și de avantajele pe care le prezintă orientarea și apropierea față de centrele de interes ale orașului. Dezvoltarea spațiilor rezidențiale din această zonă, prin construirea de noi imobile, favorizeazaă progresul economico-social al comunității și creșterea demografică a municipiului. De asemenea, din punct de vedere al țesutului urban, proiectul propus accentuează ideea unui spațiu construit compact și continuu, a unui spațiu modern aflată într-o permanentă dezvoltare, toate acestea printr-o arhitectură de calitate – fragment din documentația urbanistică.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top