Connect with us

Un teren din Păcurari se vinde cu 1.000 euro/mp (!)

teren international connection iasi
Terenul se află în capăt Păcurari

Tranzacții

Un teren din Păcurari se vinde cu 1.000 euro/mp (!)

Firma ce a trecut recent prin Consiliul Local (CL) un plan urbanistic pentru construirea unui turn de 62 metri a scos la vânzare terenul situat pe șos. Păcurari, în capătul cartierului. International Connection SRL deține în proprietate o suprafață de aproape 3.200 mp pe care solicită un preț de nu mai puțin de 3.000.000 euro. Acest lucru înseamnă aproape 1.000 euro/mp. Prețul este de patru ori mai mare decât un alt teren scos la vânzare în imediata apropiere (citește detalii aici) și care, de asemenea, are un plan urbanistic zonal aprobat, dar cu un regim de înălțime mediu.

Amplasamentul terenului:

International Connection SRL a început anul trecut demersurile pentru aprobarea unui plan urbanistic zonal pe suprafața situată în dreptul rampei de ieșire a pasajului Canta. Recent, PUZ-ul a fost aprobat în plenul CL. Planul prevede construirea unui ansamblu mixt (locuințe colective și birouri) în șase corpuri de clădire cu un regim de înălțime cuprins între 3 și 14 etaje. Corpul principal de clădire este un turn cu 62 metri și 14 etaje.

Localizarea amplasamentului, fotografie Google Earth:

Suma pe care o cere proprietarul este destul de mare având în vedere că proiectul urbanistic are și o problemă deloc de neglijat: viitorii locatari ai imobilelor vor putea întoarce spre oraș abia după ce fac rondul de la complexul ERA – aflat la circa 1 km distanță.

Teren șoseaua Păcurari – 3.200 mp cu PUZ aprobat P+14, clădire de birouri, sau bloc de 19 etaje”, se arată în anunțul scurt publicat pe OLX.

Anunțul cuprinde și o inexactitate: pe actualul PUZ aprobat în CL nu pot fi construite 19 etaje, ci trebuie propusă o modificare în acest sens care să ajungă din nou pe masa consilierilor locali. În plus, orice bloc de minimum 12 etaje generează costuri suplimentare substanțiale având în vedere regulile Inspectoratului pentru Situații de Urgență în astfel de cazuri.

Apix.ro a scris în mai multe rânduri despre proiectul din capătul Păcurariului, prezentând detalii despre inițiativă în fiecare etapă importantă de autorizare. Citește AICI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

To Top