Connect with us

Undă verde pentru reabilitarea Parcului Teatrului: s-au aprobat detaliile de execuție

Spații verzi

Undă verde pentru reabilitarea Parcului Teatrului: s-au aprobat detaliile de execuție

Consilierii locali au aprobat, astăzi, proiectul tehnic și detaliile de execuție aferente reabilitării esplanadei Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Parcul se întinde pe o suprafață de aproape 10.000 mp. Valoarea totală a investiției a fost estimată la aproape 50 milioane lei, din care construcțiile și montajul reprezintă circa 44 milioane lei, iar durata estimativă de execuție a lucrărilor la 12 luni.

„În proiectul de peisagistică s-a păstrat ideea dispunerii celor două masive vegetale către limitele laterale, str. I.C. Brătianu, respectiv aleea de acces la Hotelul Mitropoliei și sublinierea acestora cu o vegetație decorativă, variată, joasă. Arborii de pe bld. Ștefan cel Mare ce cad pe axele propuse se vor muta pentru a elibera axul vizual propus”, se arată în proiectul tehnic.

În varianta agreată de experții tehnici și Primărie, actualele fântâni arteziene vor fi demolate și reconstruite după norme actuale. Lucrările din parc mai prevăd refacerea aleilor, trotuarelor și a sistematizării verticale aferente întregului parc, refacerea integrală a instalațiilor și refacerea integrală a finisajelor.

„Se elimină exemplare de arbori de talie mică și medie, aparținândn predominant genurilor Thuja și Picea datorită stării sanitare precare și a aspectului degarnisit, datorate amplasării necorespunzătoare în zone umbrite. Arbuștii propuși spre eliminare fie prezintă o stare fitosanitară precară și un implicit un aspect degarnisit, fie se află în asocieri inestetice din punct de vedere peisagistic. Toate aceste elemente contribuie la conturarea unui aspect general neîngrijit și dezorganizat al spațiului verde luat în analiză”, se mai precizează în proiectul tehnic.

Vegetația îndepărtată va fi compensată cu covoare vegetale din arbuști și subarbuști pereni.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Spații verzi

To Top