Connect with us

Va fi mutat depoul de la Gară? Arhitecții propun blocuri pe amplasament

În locul depoului ar putea apărea blocuri cu 10 etaje

Proiecte publice

Va fi mutat depoul de la Gară? Arhitecții propun blocuri pe amplasament

O zonă importantă de locuințe colective ar putea apărea în zona Gării. Arhitecții care au elaborat Planul Urbanistic General (PUG) propun o reconversie funcțională a depoului de tramvaie pentru a permite construirea de blocuri înalte. Suprafața are peste 30.000 mp, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos, măsurătoarea fiind făcută cu ajutorul instrumentelor Google.

Depoul de tramvaie de la Gară face parte dintr-o listă cu mai multe obiective din Iași propuse de arhitecți pentru reconversie în vederea dezvoltării infrastructurii pentru sectorul terțiar: locuințe, birouri, instituții, servicii, comerț, expo etc. Este vorba despre reciclarea platformelor industriale subutilizate sau neperformante: Fortus, Țuțora, zona Țigarete și triajul Socola.

Potrivit arhitecților, schimbarea destinației amplasamentului de lângă Gară trebuie studiată într-un plan urbanistic zonal care să cuprindă partea de nord, de sud-est și de sud-vest a zonei centrale.

„Aceste zone pot fi studiate unitar având în vedere învecinarea lor, dar și faptul că este sunt ocupate de construcții în proporție de 80%. Principalele zone de locuire propuse au apărut în urma reconversiei funcționale a depoului de tramvaie (din zona Gării) și a propunerii unor zone reeduse de locuire individuală pe terenurile actualmente virane”, se arată în PUG.

Conform indicatorilor urbanistici stabiliți pentru zona depoului, vor fi permise construcții care minimum patru etaje, în contextul în care amplasamentul va face parte dintr-o „subzonă a clădirilor înalte, construite în regim continuu/înșiruit, amplasate pe aliniament, cu funcțiune mixtă (locuire și servicii)”.

În PUG, arhitecții nu spun și unde va putea fi mutat depoul, dar, cel mai probabil, în cazul aplicării unei astfel de soluții, se va avea în vedere capătul Daciei.

Platforma APIX va lansa, în curând, o prezentare interactivă a noului Plan Urbanistic General al Iașului.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top